Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
  • 10:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

EUR
CamperDays

Camper huren in Duitsland: Ervaar wereldwijd een uniek vakantiegevoel

Huur via CamperDays de camper die bij je past en beleef in Nederland, Europa of wereldwijd onvergetelijke vakanties. Wij ondersteunen je graag met onze jarenlange ervaring bij het vinden van de perfecte camper voor jouw droomvakantie.

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

1Camper zoeken

Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

2Aanbiedingen ontvangen

Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

3Boek en vertrek!

Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camper huren en Duitsland met al zijn facetten leren kennen

In het hart van Europa gelegen vormt Duitsland met zijn verschillende regio's een ideale reisbestemming. Of het nu gaat om een stranddagje aan de Noord- of Oostzee, wandelingen in de Alpen of culturele ontdekkingstouren door historische steden – in haast geen ander land kunt u binnen enkele dagen zo veel afwisseling beleven. Hier is het met name de moeite waard om een camper te huren: zo kunt u Duitsland op eigen houtje leren kennen!

Over circa 357.000 km² landoppervlak strekken natuurlandschappen zich uit, die hun gelijke niet kennen: van de Noordelijke vlakte tot aan de hoge toppen van de Alpen. De uitgestrektheid van het Noorden naar het Zuiden bedraagt nauwelijks 870 kilometer hemelsbreed. In een dag de zee en de bergen zien? Geen probleem, wanneer u een camper huurt, om door Duitsland te reizen!

Zoekt u diepe ontspanning in oorspronkelijke natuurlandschappen en wilt u in harmonie zijn met uzelf en de natuur, dan biedt Duitsland u een rijk scala aan mogelijkheden. Begint u in het hoge Noorden op het grootste Duitse eiland Rügen, wier schoonheid reeds Caspar David Friedrich opgevallen was. De tot 117 meter hoge krijtrotskust alsmede de meer dan 700 jaren ouden beukenbossen kan men hier zowel te voet als per fiets verkennen, terwijl er een frisse zeebries om uw neus waait.

Een mix van oude mythen en ruwe landschappen wacht u in het Nationale Park Harz, dat tot de meest geliefde reisbestemmingen in Saksen-Anhalt en Nedersaksen behoort. Ook hier is het de moeite waard om een camper te huren. Duitslands middelgebergte vraagt er namelijk om, dat men u er spannende ontdekkingstochten gaat maken. Laat uw camper niettemin staan voor uitgebreide wandelingen via het Goethepad of de Harzer-Hexen-Steig en geniet van de fantastische aanblik van de Brocken, de hoogste berg in de Harz.

Richting het Zuiden wordt het duidelijk bergachtiger – dat begint bij de Schwäbische Alb en zet zich voort tot aan de sneeuwbedekte toppen van de Alpen. Wandelen op eindeloze paden, klimmen op steile hellingen of skiën op bochtige pistes zijn slechts enkele van de mogelijke vrijetijdsbestedingen die u in de bergen wachten.

Waarom het nog meer zinvol is om een camper te huren? Duitsland kan scoren met historische steden die afgeladen zijn met culturele highlights: Hansesteden zoals Hamburg en Lübeck in het Noorden, de Ruhrpott met zijn bruisende grote steden, het degelijke München in het Zuiden en niet te vergeten de opwindende hoofdstad Berlijn. Deze steden weerspiegelen de culturele en historische diversiteit van het land en mogen bij een campertour in geen geval ontbreken op uw programma!

Camperaanbiedingen in Duitsland

Op vier wielen door de republiek

Als u besluit om een camper te huren, kunt u Duitsland op verschillende routes ontdekken. Daarvoor is bijvoordeeld de volgende route van zuid naar noord mogelijk:

Uw tour start in de hoofdstad van Beieren, waar u eerst een meerdaags verblijf zou moeten inplannen. Bent u eind september daar, dan mag het beroemde oktoberfeest natuurlijk niet ontbreken op het programma. Maar ook buiten het volksfeestseizoen weet München met zijn "Viktualienmarkt", de Engelse tuin en niet in de laatste plaats het pittoreske kasteel Neuschwanstein, dat circa 120 kilometer van München verwijderd is, te enthousiasmeren.

U vervolgt uw reis nu naar Ingolstadt. De Beierse stad aan de Donau is vooral voor auto- en techniekfans een must – het Audi Museum laat u kennis maken met de geschiedenis van de traditierijke autofabrikant. In Nürnberg, de op-een-na-grootste stad van Beieren, kunt u op het Reichsparteitagsgelände (het "Rijkspartijvergaderingsterrein") en in het Germaanse Nationale Museum in de geschiedenis van de natie duiken. Gezinnen met kinderen moeten daarentegen beslist een bezoek aan de dierentuin inplannen, voordat de reis wordt voortgezet naar Bamberg.

Bamberg in Oberfranken mag u in geen geval laten ontbreken, wanneer u een camper huurt en door Duitsland reist. Het historische stadscentrum met zijn pittoreske gebouwen behoort tot het UNESCO-cultureel-werelderfgoed en wordt niet zonder reden „klein-Venetië“ genoemd. Achter de Nieuwe Residentie bevindt zich de wonderschoon aangelegde rozentuin die niet alleen uitnodigt tot rustige wandelingen, maar ook een heerlijk uitzicht op de Michaelsberg en de oude binnenstad, de zogenaamde "Altstadt" biedt.

Halle an der Saale was 18 jaar lang de thuishaven van de beroemde componist Georg Friedrich Händel – zijn leven en werk zijn daarom altijd nog in de stad aanwezig. Voor hen die geïnteresseerd zijn in de prehistorie is vooral het Museum für Vorgeschichte de moeite van het bekijken waard, terwijl muziekenthousiastelingen zich aangetrokken zullen worden door het Beatles-Museum. Vervolgens gaat de reis verder naar Hamburg. Innen- en Außenalster drukken hier hun stempel op het imposante landschap van de Hansestad, die naast de zondige Reeperbahn vooral vanwege haar keuze aan musicals bekend is. Na een uitgebreide shopping-tour op de Mönckebergstraße kunt u uw reis naar de laatste halte voortzetten.

Wanneer u een camper huurt, mag Duitslands noordelijkste grote stad Kiel niet in het programma ontbreken. De stad wordt gekenmerkt door een maritieme flair, die u in het scheepvaartmuseum en in het Aquarium Kiel aan den lijve kunt ondervinden. Techniekfans zullen daarentegen liever naar het Computermuseum gaan. Een uitgebreide stranddag moet u echter beslist met het hele gezin inplannen!

Campers huren Duitsland

Wie geheel ongedwongen reist en zijn vakantie volgens zijn eigen ideeën wil vormgeven, moet beslist een camper huren. Duitsland leent zich optimaal voor een dergelijke vakantie! Voorwaarde is echter, dat u de camper vindt die bij u past.

  • Kampeerbus: Ideaal voor stellen en alleenreizenden die Duitslands steden willen verkennen. Met de kleine en wendbare bus vormen druk stadsverkeer en nauwe straatjes geen grote problemen.

  • Grote camper: Gezinnen met kinderen kiezen deze modellen, om voor alle medereizigers voldoende ruimte te garanderen. Aan te bevelen zijn campers met bedstede, waarbij er zich een tweepersoonsbed ruimtebesparend boven de chauffeurscabine bevindt.

  • Luxe camper: Deze huren Duitslandgangers, de veel waarde aan comfortabele en hoogwaardige uitrusting hechten. In deze royale modellen voelt u zich als in een hotel op vier wielen.

Camperverhuur Duitsland