Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Korting

8%

Tot

als u de reis ten minste 180 dagen van tevoren boekt
Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Met de camper door Australië: de highlights

Australië behoort tot de bestemmingen voor avontuur in de camper bij uitstek. Het populaire Land Down Under biedt pure natuur, rode aarde en unieke diersoorten. Witte stranden zijn het grootste deel van de populairste surfhotspots wereldwijd. Op eindeloze wegen over het hele continent bent u met een camper in Australië optimaal uitgerust. Onafhankelijk van hotels of een uitgebreide infrastructuur kunt u met een huurcamper in Australië door de west- en oostkust reizen of naar de outback gaan, het rode hart van Australië.

Van Ayers Rock tot het Great Barrier Reef en de Whitsunday-eilanden: Australië biedt meer hoogtepunten dan reizigers tijdens een reis kunnen ontdekken. Bij al die natuurwonderen is het stellen van prioriteiten echter moeilijk. Wie met de camper in Australië reist, moet zeker op een stuk van de Great Ocean Road rijden. De over 400 kilometer lange kustweg loopt tussen Torquay en Portland langs een groot deel van de oostkust en is een van de populairste toeristische bestemmingen. Wie liever van wat rust houdt en een vleugje Nieuw-Zeeland Down Under wil leren kennen, moet Tasmanië bezoeken. De meesten kennen het eiland in het uiterste zuidoosten van het land waarschijnlijk vanwege de ernaar genoemde Tasmaanse duivel. Het is ongewoon groen en heeft een iets milder klimaat. Daarom doet het denken aan het kleine buurland.

Australië is een land met schilderachtige routes en eindeloze uitgestrektheden, waardoor het de perfecte bestemming is voor een camperreis. In onze infographic vertellen we u meer over de landspecifieke kenmerken van het land.

Camperaanbiedingen in Australië

Spannende reisroutes in Australië

Mocht de Oostkust bereisd worden, dan biedt zich Sydney als bekendste en grootste stad van Australië als uitgangspunt aan. De vaak foutief voor de hoofdstad van het land gehouden metropool in het Zuidoosten lokt met de wereldbekende Opera en met de Sydney Harbour Bridge. Of het nu gaat om het cultuuraanbod, schilderachtige surfstranden of om de vele culinaire hoogtepunten: in Sydney kun je ieder reistype vinden. Hier kunt u uw camper huren en de Australië-tour beginnen!

 • Sydney
 • Newcastle
 • Bulahdelah
 • Nabiac
 • Johns River
 • Kempsey
 • Coffs Harbour
 • Beaudesert
 • Brisbane
 • Noosa Heads
 • Bundaberg

Van daar uit gaat het met de campervan verder in het duidelijk kleinere havenstadje Newcastle, dat u bij een wandeling langs de Memorial Walk kunt leren kennen. In de aangrenzende Hunter Valley kunt u ofwel door romantische wijngaarden slenteren of uw moed bij het parachutespringen op de proef stellen.

Dan gaat u verder naar Buladelah. Verschillende wandelpaden bieden de mogelijkheid om hier ontspannen de natuur te verkennen met inbegrip van lekkere picknicks rond het middaguur. In Nabiac kan het met een bezoek aan de plaatselijke boerenmarkt al net zo gezellig verdergaan. Wie echter meer houdt van snel en veel PK's, mag eigenlijk het National Motorcycle Museum niet missen. Een tussenstop in Johns River moet beslist gekoppeld worden aan een bezoek aan het 1.830 hectare grote Middle Brother National Park dat om zijn buitengewoon mooie Eucalyptusbos bekend is.

Van Kempsey naar Brisbane

Ook het stadje Kempsey biedt veel natuurschoon. Op Captain Cook’s Lookout of op het Big Hill Rainforest Walking Track kunt u adembenemende landschappen te voet ontdekken en gelijktijdig kracht voor de ziel bijtanken.

In Coffs Harbour kunt u dan vol verwondering dieren ter afwisseling eens midden in de Stad in de 'Pet Porpoise Pool' bekijken. Shows met zeehonden en dolfijnen in de zoo zullen vooral kinderen waarschijnlijk heel leuk vinden. Volwassenen kunnen aansluitend een duik in het kleine rif aan de kust wagen.

Wanneer u in Beaudesert aankomt, heeft u de eerste deelstaat reeds achter u gelaten – want in plaats van in New South Wales bevindt u zich nu in Queensland. De voor Australische begrippen zeer oude stad, die oorspronkelijk uit een enkele runderfarm is voortgekomen, getuigt imponerend van de geschiedenis van het land met talrijke gebouwen uit de 19e eeuw.

De hoofdstad van Queensland is met Brisbane als volgende halte bereikt. Liefdevol, maar niet zonder een sprankje ironie, wordt Brisbane door Australiërs vanwege zijn kansspelcultuur ook wel „Brisvegas“ genoemd. Een omweggetje het nachtleven in is dus verplichte kost!

De slotetappe tot aan Bundaberg

Achter Brisbane begint met de Sunshine Coast het klassieke vakantie- en surfparadijs. Voorbeeld bij uitstek voor populaire vakantiebestemmingen is Golden Beach, waar u van jet ski via kajak tot en met surfen iedere denkbare watersport kunt beoefenen. Wie er echter liever zijn gemak van wil nemen, kan echter ook voor een tour in een amfibievoertuig kiezen.

Vervolgens gaat de reis naar Noosa Heads, een van de prominentste surf-spots. Naast talrijke stranden kan ook het kleine centrale nationaal park worden verkend. Een absolute must is hier het bezoek aan Fraser Island, een klein eiland: Dit kan alleen via een veerboot van het vasteland uit worden bereikt en geldt met kristalheldere meren als een van de mooiste van Australië.

In Bundaberg komt de tour dan tot zijn einde. Brengt u hier toch lekker een bezoekje aan de lokale rum-distilleerderij! Wie nog steeds niet genoeg heeft, kan van hier uit natuurlijk verder met de camper Australië en haar wijde vlaktes verkennen. Het Great Barrier Reef en de Whitsundays zijn van daaruit niet meer ver verwijderd!

Campers huren Australië

Wie een camper in Australië wil huren, moet er van tevoren natuurlijk goed over nadenken, wat voor soort camper voor de persoonlijke eisen en behoeftes geschikt is. Juist bij paren en kleine groepen van maximaal drie personen zijn compacte kampeerbusjes populair. Deze zijn voordelig in de huur, hebben een laag brandstofverbruik en kunnen eenvoudig en comfortabel gerangeerd worden.

Voor gezinnen of een grotere reisgroep zijn klassieke, grote campers te huur in Australië geschikt. Hier vinden dankzij separate bedstee en ombouwbare zitgroepen meerdere personen een comfortabele slaapplaats.

Wie zichzelf bij het huren van een camper in Australië de extra portie comfort gunt, moet een luxe-camper serieus overwegen. Deze zijn bijzonder hoogwaardig uitgerust, beschikken over eigen sanitairinstallaties en bieden veel ruimte.

Op sommige afhaalpunten kan bovendien een expeditiecamper 4WD/AWD-Camper worden gehuurd, die de weg door de Outback een stuk gemakkelijker voor u maakt.

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camperverhuur Australië