Typen campers in overzicht

Typen campers in overzicht

Welk type camper is het juiste voor mijn reis?

Bij het zoeken naar het juiste type camper is het belangrijk om de volgende twee vragen te beantwoorden: hoeveel slaapplaatsen heb ik nodig in de camper en wat voor soort reis wordt het? De camper is compact en geschikt voor bijvoorbeeld een romantische vakantie met z'n tweeën. Half-integraal modellen bieden in vergelijking iets meer ruimte en comfort – met name voor gezinnen. Met een half-integraal camper zitten grote groepen en veeleisende reizigers goed. Meerdere comfortabele slaapplaatsen en een zeker vleugje luxe maken reizen in dit voertuig speciaal. Met hun extra slaapruimte op het dak van de bestuurderscabine zijn alkoofcampers bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Als je een sportieve vakantie nastreeft, kies dan voor een pick-up camper of een vierwielaangedreven camper. Deze laatste is zelfs geschikt voor avontuurlijke routes buiten de gebaande paden.

Welk type camper je ook kiest - een reis op vier wielen is altijd een belevenis. Boeken via CamperDays is ook ongelooflijk eenvoudig: voer je reisdata in het zoekveld in en je krijgt een lijst met campers van verschillende aanbieders die beschikbaar zijn op je bestemming in de gewenste periode. Filter de aanbiedingen op basis van jouw behoeften - bijvoorbeeld op campertype of uitrustingskenmerken. De juiste aanbieding is met een paar klikken gevonden. Nu kun je je gaan verheugen op je reis!

Je kunt deze campermodellen huren

Camperbus

Het busje is een kleine camper die plaats biedt aan maximaal vier personen. Afhankelijk van de grootte heeft het voertuig een kleine badkamer met toilet. Voor catering heeft de camper een vaste keuken of een gasfornuis. Accessoires die kunnen worden toegevoegd maken het geheel af.

 • Backpackers, stelletjes, kleine gezinnen, spaarders
 • 2-3
 • Ruimte besparend bij het parkeren
Toon details

Half-integraal camper

Bij een half-integraal camper zijn de bestuurderscabine en het woongedeelte van de camper gescheiden door een drempel of een smalle opening. Het voertuig is geschikt voor een gezinsreis of een comfortabele vakantie met z'n tweeën of met een groep: een kitchenette, toilet en douche zorgen voor het nodige comfort.

 • Stelletjes, gezinnen, groepen
 • 2-3
 • Ruim en uitnodigend
Toon details

Alkoof camper

Een camper met alkoof onderscheidt zich door zijn speciale slaapruimte: in de alkoof - een dakopbouw boven de bestuurderscabine - genieten maximaal twee personen van de nacht onder de sterrenhemel. Verdere slaapfaciliteiten, meestal achterin het voertuig, een kitchenette en een aparte sanitaire ruimte ronden het aanbod af.

 • Stelletjes, families en groepen
 • max. 6
 • Gezinsvriendelijk
Toon details

Integraal camper

In de integraal camper zijn de bestuurderscabine en het woongedeelte direct met elkaar verbonden. Het voertuig maakt daarom indruk met veel ruimte en een exclusieve uitrusting. Vanwege de lengte van 6 tot 10 meter vereist het rijden met deze camper echter oefening. Afhankelijk van het land van bestemming is een rijbewijs C vereist.

 • Gezinnen en reizigers met hoge eisen
 • max. 6
 • Comfortabel en luxe
Toon details

4x4 Camper

Een vierwielaangedreven camper is perfect voor avonturiers. Want met een vierwielaangedreven camper ben je veilig onderweg, zelfs op stenige paden en slaap je 's nachts comfortabel in de daktent. Verken afgelegen gebieden in je reisbestemming in je eigen tempo - bijvoorbeeld in Zuid-Afrika of Australië.

 • Stelletjes en kleine groepen
 • max. 4
 • Geschikt voor off-road
Toon details

Pick-up camper

Een speciale soort camper is de truck of pick-up camper. Hierbij wordt de wooncabine op de laadruimte van een pickuptruck geplaatst. Dit verandert het voertuig in een campermodel dat het meest geschikt is voor maximaal drie personen. De robuuste truckcamper is meestal uitgerust met een toilet en een gasfornuis.

 • Actieve vakantiegangers, stelletjes, outdoorfans
 • 2-3
 • Wendbaar en robuust
Toon details

Directe vergelijking van campertypes

CamperbusHalf-integral camperAlkoof camperIntegraal camper4x4 camperPick-up camper
SlaapplaatsenCamperbusmax. 4Half-integral campermax. 5Alkoof campermax. 6Integraal campermax. 64x4 campermax. 4Pick-up campermax. 4
KitchenetteCamperbusHalf-integral camperAlkoof camperIntegraal camper4x4 camperPick-up camper
DaktentCamperbusMogelijkHalf-integral camperNiet mogelijkAlkoof camperNiet mogelijkIntegraal camperNiet mogelijk4x4 camperAltijdPick-up camperNiet mogelijk
Ø Verbrauch/100 kmCamperbus20 lHalf-integral camper13 lAlkoof camper20 lIntegraal camper25 l4x4 camper16 lPick-up camper20 l
Vragen over het huren van een camper?

Wil je vrijblijvend informeren naar je camper of heb je meer informatie nodig voordat je boekt? Wij staan voor je klaar! Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag (09:00 tot 18:00) telefonisch bereiken of op elk gewenst moment via ons .

Camper huren bij CamperDays - jouw voordelen

Via CamperDays kun je direct en eenvoudig je camper huren bij erkende verhuurders zoals Apollo, El Monte, McRent en Road Bear. In nauwe samenwerking met deze partners kunnen wij je een brede selectie verschillende type campers aanbieden.

Onze CamperDays veiligheidsbelofte garandeert flexibele omboekings- en annuleringsvoorwaarden. Bovendien ben je dankzij persoonlijk deskundig advies perfect voorbereid op je reis en volledig beschermd tijdens e reis. Elke camper die je bij ons huurt, wordt geleverd met minimaal een allriskverzekering met eigen risico. Als je volledig zorgeloos aan je vakantie wilt beginnen, kies je gewoon voor het Premium-pakket of de dekking met eigen risico wanneer je reserveert.

Veelgestelde vragen
 • Afhankelijk van de bestemming en camperhuur kun je kiezen uit verschillende campers. Bij CamperDays vind je naast de klassieke gesloten bestelwagens of campingbussen ook half-integral en integraal ingerichte campers, campers met alkoven, truck- of pick-up campers en campers met vierwielaandrijving.

 • Half-integraal en integraal campers verschillen voornamelijk in hun constructie binnenin het woongedeelte van het voertuig. Bij een half-integraal zijn de bestuurderscabine en het woongedeelte met elkaar verbonden - dit is te herkennen aan een smalle opening of een drempel. De integraal camper bestaat uit één geheel. De bestuurderscabine en het woongedeelte lopen direct in elkaar over. Beide campers zijn daarom over het algemeen zeer geschikt voor gezinnen. In een directe vergelijking biedt het integraal voertuig echter meestal iets meer ruimte en comfort.

 • Pick-up campers en campers met vierwielaandrijving lijken erg op elkaar. De meeste campers met vierwielaandrijving zijn truckcampers. Als je echter een offroadavontuur wilt aangaan, kan dat niet met een truck- of pick-up camper. Alleen met een vierwielaangedreven camper mag je buiten de geasfalteerde wegen rijden. Vierwielaandrijving is hier de oplossing.

 • Alle campers die je bij CamperDays kunt huren zijn automatisch voorzien van een uitgebreide verzekering met eigen risico. Afhankelijk van het verhuurbedrijf kun je ook verschillende extra services bijboeken. Het Premium pakket verlaagt bijvoorbeeld je eigen risico. De individuele voorwaarden staan in de verzekeringsdetails. Als je nog meer vragen heeft over het verzekeren van je camper, helpt onze klantenservice je graag verder.

 • Persoonlijk advies
  Persoonlijk advies

  Wij helpen je de perfecte camper voor jouw reis te vinden

 • Ruim aanbod
  Ruim aanbod

  Onze partners zijn over de hele wereld op meer dan 700 locaties beschikbaar

 • Geen verborgen kosten
  Geen verborgen kosten

  Wij garanderen duidelijke prijzen en 100% transparantie