Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Camper huren en IJsland naar hartelust ontdekken

IJsland is het grootste vulkaaneiland ter wereld en telt circa 330.000 inwoners. De hoofdstad Reykjavík vormt het levendige culturele bolwerk van IJsland, dat grotendeels door zijn wonderbaarlijke natuur kan overtuigen. De bonte handel en wandel in de bars en muziekclubs van de stad wordt door idyllische en eindeloos schijnende landschappen op indrukwekkende wijze contrasteert.

U zou een camper moeten huren en IJsland langs de vele bezienswaardigheden nader leren kennen. Op die manier zal het u lukken om de vulkanische eilandengroep „Vestmannaeyjar“ een bezoek te brengen, die heerlijke stranden te bieden heeft. Hier kunt u in alle rust gaan wandelen, tenslotte is de eilandenketen met 4.000 inwoners uiterst dun bevolkt. Daarna gaat u verder, om de wonderbaarlijke Geysire te bewonderen en tenslotte in de rijke badcultuur van het land te duiken. Op uw weg passeert u talrijke thermaalbronnen, waarin u kunt ontspannen en nieuwe kracht tanken. Hiervoor is bijvoorbeeld het Myvatn Nature Bath geschikt, dat u met bijzonder mineraalrijk water in ontvangst neemt.

Tip: Mountainbike-toeren

IJslands oneindige vergezichten nodigen uit om te dromen en te ontspannen, maar ook actieve vakantiegangers komen hier volledig aan hun trekken. Tenslotte zijn de facetrijke vulkaanlandschappen geschikt voor spannende trips met de mountainbike door IJsland. Een camper huren kunt u daarom ook in combinatie met een fietsdrager.

Camperaanbiedingen in IJsland

Camper huren – IJsland en zijn tours

Er zijn vele mogelijkheden om door IJsland te reizen. Of het nu gaat om een dagtocht of een meerdaagse reis met de camper – op vier wielen bereikt u snel en comfortabel uw volgende bestemming. Veelbelovende routes zijn bijvoorbeeld tours van Hella naar Reykjavík of van Breiðdalsvík naar Eskifjörður:

Route van Hella naar Reykjavik

De reis van Hella naar de hoofdstad is in één dag te doen, maar u kunt ook flexibel tussenstops maken bij de afzonderlijke etappes en overnachten in Selfoss of Hveragerði. Ten slotte kunnen beide steden rijke natuurhoogtepunten tonen.

Eerst komt u naar Selfoss en vindt hier onder andere het kratermeer Kerið en een geiser. Hier staat: Motor uit en wandelschoenen aan! Het meer is ideaal voor uitgebreide wandelingen. Ontspanning na de zwerftochten door de natuur wacht op u in Hveragerði met zijn warmwaterbronnen.
Als u een camper huurt en IJsland op deze tour ontdekt, is Reykjavik de cultuurrijke finale. Bezoek het Nationaal Museum van IJsland of laat u inspireren door het openluchtmuseum Árbæjarsafn, om de dag op de avond gezellig in een bar af te sluiten.

 • Hella
 • Selfoss
 • Hveragerði
 • Montepulciano
 • Reykjavik

Tour van Breiðdalsvík naar Eskifjörður

De route van Breiðdalsvík naar Eskifjörður brengt u naar het oosten van het land en belooft prachtige zwerftochten langs de kust van IJsland. Eerst huurt u de camper op het punt van uw keuze en dan gaat u naar Stöðvarfjörður. Hier verwacht u eerst het steenmuseum Petra's Stone Collection. Daarna heeft Reyðarfjörður dan indrukwekkende strandgedeelten klaarstaan, die uitnodigen om te vertoeven. Ook Eskifjörður staat geheel in het teken van de zee en heeft een maritiem museum aan de haven, dat net zo de moeite waard is als de plaatselijke kerk.

 • Breiðdalsvík
 • Stöðvarfjörður
 • Reyðarfjörður
 • Eskifjörður

Campers huren IJsland

Ongeacht met hoeveel mensen u wilt reizen – u kunt kiezen uit de meest uiteenlopende modellen, als u een camper huurt. IJslandreizigers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een kampeerbus, wanneer zij met zijn tweeën of maximaal met zijn drieën reizen. Dit type wagen biedt u voldoende ruimte en zorgt ervoor, dat u in het drukkere verkeer van Reykjavík vlot kunt opschieten.

Voor vakanties met het hele gezin moet u daarentegen eigenlijk een grote camper huren. WC, koelkast en kookplaten – de basisuitrusting maakt uitgebreid en onafhankelijk reizen door IJsland mogelijk. Daarbij komen bedstedes boven de chauffeurscabine, zodat de inwendige ruimte van de wagen volledig kan worden benut.

Voldoende ruimte en het grootst mogelijke comfort bereikt u tenslotte, wanneer u een luxe camper huurt. IJsland-bezoekers kunnen daarmee genieten van een omvangrijke uitrusting en zij genieten ook in grotere groepen van het maximale comfort.

Tip: Barrièrevrije camper

Wanneer u in IJsland een camper wilt huren, die barrièrevrij moet zijn, let dan bij uw zoektocht op de aanduiding „aangepast“.

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camperverhuur IJsland