Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Met de camper door Frankrijk reizen

Het is ideaal om Frankrijk en zijn bezienswaardigheden met een camper te verkennen. Nadat u Parijs, Marseille of Toulouse heeft bezocht, rijdt u met uw voertuig gewoon naar de volgende bestemming. De Middellandse Zeekust zwaait met prachtige badstranden en aan de Atlantische Oceaan zijn surfers volledig op hun plaats. Of rij gewoon met uw camper op een veerboot en breng een bezoek aan het eiland Corsica!

Vakantie in Frankrijk is altijd ontspannend. In de lente zullen de kastanjebloem in de regio Rhône-Alpes en de geurige lavendelvelden in de Provence u inspireren. Wintersporters brengen zich met hun uitrusting uit de camper gemakkelijk naar de piste. U kunt in elk seizoen genieten van de regionale keuken!

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

Of het nu gaat om stedentrips, strandvakanties of uitstapjes in de natuur – met een camper huurt u de vrijheid, uw vrije tijd helemaal naar individuele ideeën te maken! U kunt flexibel nieuwe plaatsen en landen ontdekken en ziet daarbij het land en de mensen van dichtbij. Plan uw eigen route en blijf naar hartelust in steden die u bevallen of midden in schilderachtige natuurgebieden. Als u een camper huurt, maakt u uw vakantie tot uw zeer persoonlijk avontuur en u zult een onvergetelijke tijd met uw dierbaren doorbrengen!

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Wijn en golven: droomroutes voor camperreizen door Frankrijk

Naar welke regio u in Frankrijk met de camper ook rijdt: overal vindt u culturele en landschappelijke hoogtepunten. Vanuit Nantes kunnen belevingsvolle tochten naar Bretagne worden geregeld. Zo kunt u bijvoorbeeld een camper huren en Frankrijk langs de kustlijn „ervaren“. Of u begint in Bordeaux en volgt de namen van de beroemde wijngaarden, die hier aaneenrijgen als parels aan een ketting.

Voor de poorten van Rouen nodigt Normandië uit tot een tour. Na een uitzicht vanaf de kalkrotsen in Dieppe rijdt u eerst langs de „Albastenkust“, waarvan de kleine levendige havensteden u verwennen met heerlijke visgerechten. Vanuit Le Havre komt u via de imposante brug „Pont de Normandie“ naar Honfleur met zijn levendige straatrestaurants en galerijen.

 • Dieppe
 • Honfleur
 • Caen
 • Bayeux
 • Granville
 • Le Mont St. Michel

Het gaat verder aan de „bloemenkust“ met zijn mondaine badplaatsen Deauville en Cabourg. Na een ontspannen verblijf op het strand gaat u naar de historische steden Caen en Bayeux. Middeleeuwse flair en romantiek van de zee beleeft u in Granville voordat de route u naar het beroemde kloostereiland Le Mont St Michel brengt. Het hoogtepunt van de tour: een panoramisch uitzicht vanaf de toren van de Abdijkerk.

U wilt een gezellige tour met veel plezier beleven? De noodzakelijke ingrediënten vindt u in de Elzas. Highlight is het bezoek aan Straatsburg. Als u met de camper in Frankrijk reist, kunt u echter ook naar verschillende attracties ver van de overvolle wijnroutes rijden. Mooie mijlpalen zijn bijvoorbeeld Cleebourg, Saverne en Wissenbourg. In het rustgevende Hunsbach en Seebach stralen vakwerkhuizen een nostalgische flair uit.

Campers wereldwijd huren

Het maakt niet uit, van welk verhuurpunt of u start -- echt recreatief wordt de tocht pas met het passende campertype. Naast het aantal slaapplaatsen en de behoefte aan ruimte spelen hierbij ook de eisen die u aan uw comfort stelt een rol. De volgende modellen zijn beschikbaar:

 • Kampeerbus: u hecht waarde aan hoge mobiliteit, comfort is daarentegen minder belangrijk voor u? Dan zit u met een wendbare en compacte camper in Frankrijk precies goed. Lage huurprijzen drukken minder zwaar op uw budget.
 • Gezinscamper: In deze categorie kunnen gezinnen en groepen van vier tot vijf personencomfortabel reizen. Een bedstee boven de chauffeurscabine biedt extra open ruimte in de camper.
 • Luxe camper: Veel ruimte en een hoogwaardige uitrusting maken het mogelijk om stijlvol te reizen. U ligt comfortabel in het tweepersoonsbed en de airco en diverse extra's maken de rit bijzonder aangenaam.

Camperverhuur wereldwijd

Tol in Frankrijk voor campers van meer dan 3,5 t

Nadat u uw camper op het verhuurpunt heeft afgehaald, kunt zich u in de dichtstbijzijnde supermarkt goedkoop indekken voor de reis en daarna ontspannen naar de eerste camperstandplaats in Frankrijk rijden. Wanneer u uw eerste stappen plant, dan moet u echter ook aan de tarieven voor het gebruik van de snelweg denken.

De indeling van campers in de verschillende dure klassen richt zich naar lengte, hoogte en gewicht van de wagen. Kleine campers rijden in de goedkope klasse II. Met een grotere wagen betaalt u een hogere tol in Frankrijk: Campers van meer dan 3,5 t en drie meter hoogte vallen in klasse III. Om de reiskas te sparen, kunt u echter ook naar de landschappelijk mooiere nationale wegen uitwijken.

Betalen in Frankrijk

Kleinere bedragen kunt u in Frankrijk probleemloos contant betalen. In restaurants of winkels is het echter gebruikelijk, met creditcard te betalen. Visa en MasterCard worden bijna overal geaccepteerd, met de EC/Maestro-card kunnen er echter complicaties optreden. Bij geldautomaten kunt u daarmee echter in de regel zonder problemen contant geld opnemen.
Fooien is in Franse restaurants reeds in de rekening opgenomen (15 procent). Was u tevreden met de service, dan kunt u bij het verlaten van de zaak echter gerust enkele euro's extra op tafel laten liggen.