Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

In de camper door Zuid-Afrika – avontuur op vier wielen

Begeeft u zich op een opwindende reis door een land dat werkelijk ongelofelijk divers is. Hier vindt u zacht glooiende groene heuvels, ruige rotsen, woestijnen en subtropische regenwouden. Heeft u al eens van de „Big Five“ gehoord? Wanneer u in de camper Zuid-Afrika doorkruist en een beetje geluk hebt, kunt u deze onder bepaalde omstandigheden tegenkomen. Daarbij gaat het om de vijf diersoorten olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.

De cultuur van het land is door zeer van elkaar verschillende invloeden gevormd. Aziatische en Europese immigranten drukten hun stempel op het land en zijn er vandaag de dag altijd nog aan te treffen. In de steden leven zij vreedzaam samen en vormen zo een unieke wereld die cultureel ongelofelijk waardevol is. Misschien heeft u weleens ooit van het begrip regenboognatie gehoord. Dit woord drukt uit, dat mensen van alle huidskleuren op één plaats samenleven. Doorkruis met een camper Zuid-Afrika en overtuig uzelf van een diversiteit die u in deze mate beslist nog niet meegemaakt hebt. Ongeacht of u een fijnproever, een avonturier, een natuur- en cultuurliefhebber of een familiemens bent: Hier vindt u in ieder geval activiteiten die u goed bevallen. Zodra u een camper huurt om Zuid-Afrika te ontdekken, kunt u gaan genieten op deze droomvakantie die een dermate blijvende indruk op u zal maken, dat u nog lang erover zult vertellen.

De winter ontvluchten

Zuid-Afrika ligt helemaal in het Zuiden van het continent en is ongeveer tien vlieguren van Nederland verwijderd. Ondanks de lange reistijd is er geen tijdverschuiving, omdat Nederland op dezelfde lengtegraad ligt. U moet hoeft zich dus geen zorgen over een jetlag te maken, die bij verre reizen best wel een beetje op uw gemoed kan werken.

Wanneer het bij ons koud wordt en de winter aangebroken is, heersen er in Zuid-Afrika zeer hoge temperaturen en is het zomer. Daar het land op het Zuidelijk Halfrond ligt, zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan de onze. Begeeft u zich met uw camper in Zuid-Afrika op een individuele ontdekkingsreis en verkent u het land op uw eigen houtje. De toestand van de wegen in Zuid-Afrika kan men doorgaans als goed omschrijven. U moet wel rekening houden met een kleine omschakeling in vergelijking tot de landen op het Europese continent, want in Zuid-Afrika rijdt men links van de weg en heeft verkeer van links voorrang. Na een korte aanpassingsperiode kunt u zich echter geheel op de bezienswaardigheden concentreren.

Metropolen en nationale parken

Doorkruis met uw camper Zuid-Afrika en rijd precies naar die plaatsen die u het meest interesseren. Wat denkt u bijvoorbeeld van een tour door de metropool Kaapstad of een tocht door het Nationaal park? Met een campervan in Zuid-Afrika ontdekt u comfortabel de wilde natuur die u helemaal van de ene verbazing in de andere zal laten vallen. Bij uw reis hoeft u niet af te zien van het comfort dat u gewend bent. De meeste campers in Zuid-Afrika hebben echt een goede uitrusting. Wanneer de vermoeidheid u tijdens uw tour overvalt, neemt u simpelweg op een geschikte plek een pauze en gaat u lekker voor een paar uur op bed liggen. Met nieuwe energie kunt u na uw korte rustfase weer vertrekken.

Wanneer u voor Zuid-Afrika een camper huurt, laat dan bij uw verkenningen de Tafelberg in Kaapstad niet ontbreken. Geniet van daarboven van de wonderschone natuur en beleef, hoe de adrenaline door uw aders pompt. Bent u een fan van waaghalssporten? Dan begeeft u zich op een tour met de mountainbike en voelt u pure vrijheid bij een bungee-sprong. Ook een wandeling op de route „Maluti Cave“ zal blijvende indruk op u maken. Dit traject leidt u door de Drakensbergen in het Noorden van Zuid-Afrika langs rivieren, grotten, meren en watervallen. Overwin de 35 kilometer en ontdek de ongelofelijke schoonheid van de natuur. Wanneer u voor Zuid-Afrika een camper huurt, moet u ook met uw hele gezin naar het Kruger National Park gaan. In het spectaculairste en opwindendste park van het land leven leeuwen, giraffen, olifanten en nog meer prachtige diersoorten. In het Ratanga-Junction-pretpark in Kaapstad gaat u hoog de lucht in. Waag een rit met de achtbaan en laat u zich op de wilde rit eens goed door elkaar schudden.

Historische en culturele highlights van Zuid-Afrika ontdekken

Ook aan te bevelen is een bezoek aan het gevangeniseiland Robben Island. Hier zat Nelson Mandela 17 jaar vast als gevangene. Nadat hij weer vrij was, regeerde hij tussen 1994 en 1999 als eerste zwarte president het land en toonde niet aflatende inzet bij de strijd voor gelijke rechten en gelijke behandeling van zwarte burgers. Zo kunt u een camper huren en Zuid-Afrika en de geschiedenis van het land van heel dichtbij beleven. Voor zijn engagement kreeg Mandela onder andere de Nobelprijs voor de Vrede en werd in de hele wereld bekend.

Wanneer u een camper huurt voor Zuid-Afrika, moet u het land ook beslist van zijn culturele kant leren kennen. Maak een uitstapje naar een traditioneel Zoeloe-dorp. De Zoeloes zijn een bevolkingsgroep van de Bantoe, waartoe in Zuid-Afrika ongeveer elf miljoen mensen behoren. Leer de gebruiken en de levenswijze van de grootste etnische bevolkingsgroep van het land kennen. In het hart van Zuid-Afrika bevindt zich het Golden Gate Highland Nationalpark. Hier kunt u gazelles en antilopen midden in het heuvelige grasland beleven. Bewonder ook de prachtige kustgebieden van Zuid-Afrika. Luister naar het ruisen der golven, staar naar de ondergaande zon en geniet daar eens echt van. Bij een dergelijke belevenis kunt u de stress en de hectiek van het leven van alledag achter u laten en energie tanken voor nieuwe uitdagingen.

U interesseert zich voor Zuid-Afrikaanse wijnen? Deze hebben een lange traditie die teruggaat tot het jaar 1649. Laat u zich door de vakkundige wijnmakers inleiden in de geheimen van de wijnproductie en proef enkele voorbeelden van dit edele vocht. Wanneer u iets over de inheemse kookkunst wilt leren, dan bent u in de Karoo-koksschool in de stad Prince Albert aan het juiste adres.

Camperaanbiedingen in Zuid-Afrika

Campers huren Zuid-Afrika

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camperverhuur Zuid-Afrika