Ihr Reise-Experte: Raphael Meese
+49-221-56797-706
  • Uw reisexpert Raphael Meese
  • 10:00 - 18:00 Uhr (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Elk camperaanbod is voorzien van een basisverzekering met eigen risico, die je in veel gevallen beschermt tegen schade. We leggen uit welke verzekeringsopties beschikbaar zijn en welke bijzonder nuttig zijn.

Verstandig gekozen verzekeringen beschermt je in geval van schade en voorkomen onverwachte, hoge extra kosten. Een standaardverzekering is al inbegrepen in elk camperaanbod op CamperDays, maar het is vaak nuttig om een extra verzekering af te sluiten die verder gaat.

Welke verzekeringen zijn altijd inbegrepen?

Elk camperaanbod is uitgerust met een standaard verzekering. Deze variëren van verhuurder tot verhuurder.

De schade die door deze verzekering wordt gedekt, kan echter variëren afhankelijk van de verhuurder of het land van bestemming. Het is daarom de moeite waard om ook de huurvoorwaarden van het standaardpakket te bekijken. Vaak dekt dit pakket al extra schade zoals diefstal of vandalisme.

Welke verzekeringen zijn inbegrepen in het premiumpakket?

De meeste verhuurders bieden hun eigen premiumpakket aan met verschillende extra diensten. Het premiumpakket omvat diverse aanvullende diensten. Zo bevat het premiumpakket bij sommige verhuurders een verzekeringsupgrade, waardoor het bedrag van het eigen risico in geval van schade en het bedrag van de borg aanzienlijk wordt verlaagd. Bovendien omvat het premiumpakket vaak een one-way fee en diverse lokale kosten. Om alle diensten te zien die in het premiumpakket zijn inbegrepen, klik je eenvoudigweg op “premiumpakket” in het gewenste aanbod.

 

Bij het ophalen van de camper onderteken je het huurcontact en betaal je de borg. Als er tijdens de huurperiode schade aan de camper ontstaat, behoudt de verhuurder de borg (in individuele gevallen kan het eigen risico hoger zijn dan de borgsom). Na teruggave van het voertuig wordt dit bedrag door de verzekeraar teruggestort conform de voorwaarden. Houd er rekening mee dat het eigen risico alleen de schade dekt die wordt gedekt door de standaarddekking van de verhuurder.

Deze aanvullende verzekering is met name geschikt als de verhuurder zelf geen premiumpakket aanbiedt of als het premiumpakket ook een hoog eigen risico bevat. Dit is bij elke verhuurder anders.


CamperDays aanbeveling: Zo ben je veilig onderweg! 
Wij raden je aan een aanvullende verzekering af te sluiten. Het standaardpakket van de verhuurder biedt in de meeste gevallen slechts een zeer lage dekking met vaak een hoog eigen risico. Vooral bij nieuwe kampeerders, die nog niet bekend zijn met de afmetingen van campers, kunnen zich daarom het beste extra verzekeren. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten.