Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Camper huren in Nederland: tussen moderne steden en gezellige dorpen

Nederland is vanwege zijn uitstekende bereikbaarheid al decennialang voor vele Europeanen een populaire reisbestemming. Naast de goed bezochte Noordzeestranden inclusief ansichtkaartidylle lokken steden zoals Amsterdam en Rotterdam met historische architectuur en een zeer uitgebreid cultuuraanbod. Daartussen liggen eindeloze tulpenvelden, de voor het land typische windmolens en pittoreske kleine plaatsen die het beste op een campertour door Holland verkend kunnen worden.

Wie een campertour door Holland plant, heeft een grote hoeveelheid van de meest uiteenlopende bestemmingen voor het kiezen. Van Maastricht tot Amsterdam en van Venlo tot Den Haag biedt Nederland bruisende metropolen, idyllische natuurlandschappen en een groot aantal mooie camperstaplaatsen. Nederland is vooral dankzij zijn internationale hoofdstad wereldberoemd. Rijd met uw camper naar Amsterdam en geniet van een boottocht door de romantische grachten van de stad of breng een bezoek aan het wereldberoemde Rijksmuseum. Langs de Noordzee rijdt u vervolgens in zuidelijke richting naar Den Haag en Rotterdam. Reizigers die een camperstandplaats in Holland zoeken, vinden er hier enkele van de mooiste van het land. Jeugdig en modern in hun bebouwing, kunt u in deze steden genieten van talrijke cultuurevenementen en culinaire avonturen.

Camperaanbiedingen in Nederland

Reisroutes met de camper – Nederland tussen windmolens en Noordzeeduinen

Om Nederland in al zijn facetten te leren kennen, zijn er vooral routes in het westen van het land langs de Noordzeekust. Maar ook het binnenland tussen Apeldoorn en Tilburg kan uitstekend met de camper op eigen houtje worden verkend. De mooiste plekjes vinden reizigers echter in Friesland, helemaal in het noorden van het land. Parkeer uw camper direct achter de duinen, op de mooiste camperstallingen van Nederland.

 • Maastricht
 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Amsterdam

Begin uw reis in een van de modernste universiteitssteden van Europa. Maastricht is niet alleen de zetel van grote onderwijsinstellingen, maar ook een culturele metropool en populaire winkelstad. Het bezoek aan het Bonnefantenmuseum is hier de moeite waard, evenals een uitgebreide wandeling over de Maaspromenade. Het gaat verder naar Eindhoven, het technologiecentrum in het zuiden van Nederland. Als u Nederland met de camper verkent, vindt u in en rond Eindhoven meer dan een dozijn camperstallingen met uitgebreide voorzieningen.

De volgende etappe brengt u naar het rustige Tilburg. Een uitstapje naar het Nederlands Textielmuseum is hier de moeite waard, evenals een paar zorgeloze uren in een van de sympathieke straatcafés van de binnenstad.

Daarna gaat het noordwaarts naar Utrecht. Een rondvaart over de grachten van de oude stad is hier een must. Vanuit Utrecht loopt de route langs het merengebied Loosdrechtsche Plassen naar Amsterdam.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen, vindt u een camperstalling zowel in de buurt van het stadscentrum als in een van de buitenwijken. De bestemming nummer één van Holland biedt als een van Europa's populairste steden voor elke reiziger een buitensporig cultuur- en ontspanningsprogramma. Bezoekers kunnen hier dagenlang het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, de grote concertzalen en theaters en de idyllische parken en openbare tuinen ontdekken.

 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Almere
 • Heerenveen
 • Drachten
 • Groningen

De reis begint in Rotterdam, de op één na grootste stad van Nederland. Vanaf de camperstalling kunt u de handelsmetropool in alle rust bezoeken. Hier ligt de grootste zeehaven van Europa, die al van veraf indrukwekkend lijkt, maar ook goed geschikt is voor een nader bezoek. De stedelijke markthal ziet er pompeus uit, maar biedt veel kleine winkels en speciaalzaken.

Via Utrecht leidt de route door kleine steden zoals Almere, Lelystad en Emmeloord langs het Markermeer. In Heerenveen en Drachten kunnen nog boodschappen voor de verdere reis worden gedaan. Velden en weiden zover het oog reikt – dat is het typische landschapsbeeld van Noord-Nederland. Veel camperstallingen liggen idyllisch midden in de natuur.

Daarna gaat het naar Groningen, waar u toneelfestivals en musea kunt bezoeken. Zoals in de meeste steden van Nederland is het ook hier de moeite waard om een rondrit op de fiets te plannen. Groningen is daar goed voor ontwikkeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om Groningen te gebruiken als startpunt voor kleinere en grotere fietstochten door Friesland.

Campers huren Nederland

Om met de camper Nederland te verkennen, kunt u in Amsterdam de volgende typen wagens voor uw reis huren:

 • Kampeerbussen: Deze wagens zijn vooral geschikt voor kleinere groepen personen, die flexibel van stad naar stad willen reizen. Er is voldoende ruimte en comfort voor langere ritten aanwezig, evenals een kleine keukenuitrusting. Op luxueuze extra's werd echter bespaard ten gunste van een verbeterde mobiliteit.
 • Grote campers: Wie een geschikte camperstaplaats in Holland gevonden heeft, kan ook met een grote camper vertrekken, die genoeg ruimte voor familie en vrienden biedt. Fietsdragers, markiezen en bedstedes boven de chauffeurscabine garanderen optimale benutting van de ruimte en het beste slaapcomfort.
 • Luxe campers: Met name de luxe modellen bieden veel ruimte en comfort met ruim woon- en slaapgedeelte en extra grote toiletten. Bijzonder geschikt voor lange uitstapjes met vrienden of het hele gezin.

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camperverhuur Nederland