Uw reisexpert: Raphael Meese
+49-221-56797-706
 • Uw reisexpert Raphael Meese
 • 09:00 - 18:00 uur (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Campers – voor bezoekers van Ierland de ideale metgezellen

De eilandstaat in het westelijke deel van Europa biedt zijn bezoekers adembenemende landschappen en een al net zo bruisende cultuurscene. Tenslotte is het land omgeven door een 5.000 kilometer lange kuststrook, die samengesteld is uit ontelbare schilderachtige bochten. Vele monumenten leggen daarenboven imposante getuigenissen af over de geschiedenis van het land. Ook Dublin en de andere grote steden bergen massa's bezienswaardigheden in zich. Redenen genoeg om een camper te huren en Ierland in zijn complete verscheidenheid te beleven!

Zowel de cultuur als de natuur hebben ontelbare bezienswaardigheden opgeleverd die vakantiegangers met hun campers in Ierland kunnen bewonderen. Met zekerheid dient Dublin, hoofdstad van het land, als ideaal startpunt voor verkenningstochten over de eilandstaat. De circa 527.000 inwoners tellende metropool ligt aan de Oostkust van het land en imponeert op de eerste plaats met haar wijk Temple Bar, die als voorheen door zijn middeleeuwse straten en architectuur gekenmerkt is. Vooral nachtbrakers komen hier in de avonduren in de vele bars en pubs volledig aan hun trekken.

Cultuurliefhebbers mogen beslist de Ierse Nationale Bibliotheek evenmin missen als het Dublin Castle en de City Hall. Ene uitgebreide rondleiding door de stad kan tot slot met een bezoek aan de Guinness-brouwerij, het „Guinness Storehouse“, worden bekroond.

Heeft u de grote stad uitgebreid verkend, dan wachten buiten de stadspoorten oneindige wijde vlaktes van de Ierse natuur. Met een tocht naar het binnenland bereikt u met het koningsgraf Newgrange tenslotte een van de populairste bezienswaardigheden van het land. Het grafmonument werd meer dan 4,000 jaar geleden aangelegd. Verder komt u bij omzwervingen door het land steeds weer bij kleine dorpen, kloostercomplexen en kastelen, die het verleden van het land op indrukwekkende wijze navertellen. Net zo prachtig worden tenslotte omwegen richting de kust. Bijzonder bezienswaardig zijn daarbij duizelingwekkende steile klippen Cliffs of Moher in het westelijke deel van het land. De gehele Westkust kan echter met vele highlights bekoren, hier bevinden zich immers van het Noorden tot het Zuiden in totaal vijf nationale parken.

Wanneer u in Ierland een camper huurt, kunt u flexibel naar steden en door landschappen reizen en heeft u de mogelijkheid om het land met al zijn facetten te leren kennen.

Camperaanbiedingen in Ierland

Camper huren – Ierland heeft veel te bieden

U kunt op verschillende wegen door Ierland reizen. U kunt kiezen voor een stedentrip en bijvoorbeeld door de metropolitane gebieden zoals Dublin of Cork reizen. Als alternatief zijn er ook tours langs de kust. Om de volledige diversiteit van het land te onderzoeken, moet u zich op uitgebreide tours door de steden en landschappen van het land begeven. Zo kunt u bijvoorbeeld een camper huren en Ierland leren kennen met een rit van Dublin naar Galway.

 • Dublin
 • Waterford
 • Cork
 • Limerick
 • Galway

U wilt met de camper door Ierland reizen? Huur dan uw wagen in Dublin en zet koers richting het zuiden naar Waterford. Het graafschap in de Provincie Munster ligt aan de Zuidkust van het land en biedt talrijke stranden, die u op warme zomerdagen uitnodigen om er ontspannen te verpozen. De havenstad Waterford kijkt terug op een lange geschiedenis en komt voort uit een vikingdorp das in het jaar 850 gesticht werd. Al net zo historisch zie de monumenten van de plaats eruit. In de Reginald's Tower was sinds 1003 een gevangenis gevestigd, vandaag de dag daarentegen zijn hier tentoonstellingsstukken over de historie van de stad te vinden. Net zo bezienswaardig zijn het Raadhuis en de oude graanzolder.

Als volgende stop begroet de stad Cork u met een bijzonder gezellige charme. De op-één-na-grootste stad van Ierland met circa 120.000 inwoners nodigt met haar vele kleine steegjes uit tot een uitgebreide stadswandeling. De talrijke cafés en pubs bieden altijd weer de mogelijkheid voor korte adempauzes. Tenslotte komen ook cultuurliefhebbers hier helemaal aan hun trekken. Net zo bezienswaardig als de Crawford Art Gallery is ook het museum Cork City Gaol, de enige gevangenis van de stad. Natuurliefhebbers zullen daarentegen vooral de behoefte voelen om juist het centrum van de stad uit te trekken, de wildernis in. Want met Foto Island wacht hun kort voor de poorten van de stad in het Oosten het grootste wildpark van het land.

Dan gaat u verder op uw reis naar Limerick. Door de circa 56.000 inwoners tellende kleine stad stromen de Abbey River en de River Shannon en zij maakt indruk kleine, idyllische havenstad. Slentert u over de vele bruggen van de stad door de verschillende wijken en passeert u daarbij de kathedraal St. Mary, het imposante King John's Castle of het Raadhuis. Vervolgens gaan verkenningsreizigers in Ierland voor de laatste keer achter het stuur van hun camper zitten, om zich voor de finale etappe Galway op te maken. De County behoort tot de populairste reisbestemmingen van het land en onderscheidt zich door een geslaagde mix van natuurlandschappen en culturele highlights. Vlakbij de schilderachtige Westkust verheft zich de stad Galway als waar cultuurbolwerk. Bezoekt u beslist eens een van de talrijke Irish-Folk-concerten en duik in de bonte en levendige pub- en partyscene van de stad. Zo kunt u uw tour nog een keer in uitgelaten stemming laten vervagen.

Campers huren Ierland

Wanneer u in Ierland een camper wilt huren, moet u vooraf nadenken over uw eigen wensen en eisen. Tenslotte kunt u tussen drie verschillende typen wagens kiezen, die elk op verschillende behoeftes ingericht zijn:

 • Kampeerbussen: Kiest u in Ierland voor een dergelijke camper, dan profiteert u van voldoende ruimte voor twee tot drie personen. Tot de uitrusting behoren in de regel ook keukengerei om voor uzelf te kunnen koken tijdens uw tocht.
 • Grote campers: In Ierland zouden gezinnen met twee kinderen voor een grote camper moeten kiezen. Deze beschikt over bedstedes boven de chauffeurscabine en maakt zo plaatsbesparend gebruik van de binnenruimte.
 • Luxe campers: Ierland-reizigers die naar maximaal comfort verlangen, zouden een luxe camper moeten kiezen. Grote groepen personen profiteren van veel ruimte en een uitgebreide uitrusting. Dit model belooft de hoogste graad aan comfort op vier wielen.

Camper huren makkelijk gemaakt: CamperDays

  Camper zoeken
  1Camper zoeken

  Alleen uw reisgegevens invullen en uw zoektocht kan beginnen!

  Aanbiedingen ontvangen
  2Aanbiedingen ontvangen

  Campers aanvragen of indien meteen beschikbaar, makkelijk en goedkoop boeken!

  Boek en vertrek!
  3Boek en vertrek!

  Voltooi uw boeking en het avontuur kan beginnen.

Camperverhuur Ierland