Ihr Reise-Experte: Raphael Meese
+49-221-56797-706
  • Uw reisexpert Raphael Meese
  • 10:00 - 18:00 Uhr (maandag - vrijdag)
Openingstijden

Landelijke feestdagen en feestdagen in Noordrijn-Westfalen zijn hiervan uitgesloten.

Als je je camper niet terugbrengt bij het station waar je de camper hebt opgehaald, heet dat een one-way. Bij veel verhuurbedrijven is dit alleen mogelijk tegen een zogenaamde one-way fee. Ontdek hier welke kosten je kunt verwachten, waar je rekening mee moet houden bij een one-way en wanneer een one-way huur de moeite waard is.

Als je op zoek bent naar een camper voor je vakantie via CamperDays, is de eerste stap om aan te geven of het voertuig op een andere locatie moet worden geretourneerd. Vooral voor lange afstanden in grote landen kan zo’n one-way huur de moeite waard zijn.

Wat betekent one-way?

Een one-way huur is altijd wanneer je je camper in de ene stad ophaalt en in een andere stad weer terugbrengt. In tegenstelling tot een rondrit zijn de ophaal- en afgiftepunten niet hetzelfde. In de meeste gevallen zal het verhuurbedrijf dan een extra one-way fee in rekening brengen om de retourkosten te dekken.

Wanneer is een one-way huur de moeite waard?

One-way routes moeten altijd worden aangevraagd bij de verhuurder. Het geheel hangt samen met een verhoogde logistieke inspanning voor de verhuurder. De verhuurder moet er immers eerst voor zorgen dat de voertuigen op de inleverplaats weer kunnen worden verhuurd.

Voorbeelden van populaire one-way-routes

  • Auckland – Christchurch in Nieuw-Zeeland
  • Los Angeles – Las Vegas in de VS

Wat kost een one-way?

De one-way fee varieert per land, route, seizoen en verhuurder. Op drukke routes is de one-way fee meestal goedkoper dan op minder populaire routes. De hoogte van de kosten is vaak ook gebaseerd op de afgelegde afstand. Dit komt omdat hoe verder weg de verhuurlocatie is, hoe hoger de kosten voor het terugbrengen van de camper. Veel verhuurbedrijven rekenen dan ook in kilometers.

Richtlijnen voor de kosten van een one-way

  • Australië en Nieuw-Zeeland: one-way fee van minder dan 100 euro is mogelijk
  • Noord-Amerika: afhankelijk van route en seizoen ongeveer 200 tot 600 Euro
  • Europa: Bijzonder kostenintensief, tot 1.000 euro voor een one-way

De one-way fee wordt vermeld bij elke aanbieding op CamperDays.nl en de uiteindelijke prijs is inclusief one-way fee. Als er geen one-way fee wordt getoond, zijn er geen extra kosten voor deze aanbieding.

Hoe zorg ik ervoor dat ik een goedkope one-way fee krijg?

Hoe eerder je de camper boekt, hoe groter de kans dat je profiteert van kortingen op een one-way. Bovendien is op populaire routes de kans op een goedkope one-way groter dan op minder bezochte routes.

Soms hebben de verhuurders een speciale aanbieding. Specials of speciale aanbiedingen, waarbij de one-way fee bijzonder gunstig is of in zeldzame gevallen zelfs wordt weggelaten, worden automatisch aangepast in het overzicht.

Volledig kosteloos is een one-way alleen in zeldzame gevallen. In Nieuw-Zeeland is er soms geen one-way fee. Dit is afhankelijk van het seizoen, het verhuurbedrijf en de beschikbaarheid. Een one-way kan gratis zijn op routes die normaal gesproken retourroutes zijn, bijvoorbeeld: als de meerderheid van de camperhuurders de route in de tegenovergestelde richting rijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *